Att sälja silver till Silverpaket AB är en lönsam affär Sälj Ditt silver & guld till oss!

Hem       Sälja silver & guld       Silver- & guldpris       Frågor & svar       Kontakta oss      Villkor

Sälja Silver & Guld - 3 enkla steg

  1. Beställ ett kostnadsfritt Silverpaket när Du vill sälja silver eller guld.
  2. Lägg Dina silver- &/eller guldföremål i silverpaketet. Posta sedan försändelsen till oss. Silverpaket AB står för fraktkostnaderna.
  3. Efter mottagande överförs pengarna direkt till Ditt bankkonto.
Sälja silver & guld - Frågor och svar.

Att sälja silver eller guld till en internethandlare skall vara en trygg och förutsägbar process. I och med detta har vi på Silverpaket sammanställt de vanligaste frågorna som vi får.

Köper ni silver och guld som är skadat, repigt eller buckligt?
Vi köper silver och guld oavsett skick och ursprung. Föremålets skick påverkar inte metallens värde.

Vad köper ni för någonting?
Vi köper föremål gjorda av silver och guld. Till exempel silverbestick, ringar, halsband, mynt, tackor, fat, skålar, örhängen etc. Alla föremål som vi köper in måste innehålla en viss mängd silver eller guld. Vi köper inte in guldpläterade föremål och oädla legeringar som nysilver etc.

Vem står för fraktkostnaden?
Silverpakets bastjänst är kostnadsfri för Dig som kund. Silverpaketet som kan beställas innehåller ett redan frankerat säkerhetskuvert som kan postas till oss. Om Du som kund vill sälja guld eller mer än 0,5 kilo silver ingår kostnadsfri försäkring. Klicka här för att beställa ett REK-silverpaket.

Är det säkert att sälja silver och guld till Silverpaket?
Silverpaketet som skickas ut till Dig som kund innehåller ett säkerhetskuvert samt en säkerhetspåse. Dessa är designade för transport av värdefullt gods och kan ej öppnas utan att det syns. Transporten till Silverpaket AB blir således mycket säker.

Posten i Sverige har ett mycket gott anseende när det gäller leveranssäkerhet. Föremål som skickas med vanlig post kommer i mer än 99,9 % av fallen fram. Silverpaket AB får dagligen in försändelser som skickats med vanlig post och hittills har inget silverpaket försvunnit i posthanteringen. Har man en stor mängd silver eller guld kan man skicka försändelsen som ett rekommenderat brev. Då försäkras innehållet upp till 5 000 kronor.

Måste jag rengöra silvret innan jag säljer det till er?
Du som kund behöver inte rengöra silvret innan Du säljer det till oss. Vi rengör silvret själva om behovet finns.

Hur vet jag om det är nysilver eller inte?
Det går oftast att se på ett föremåls stämpel om det är äkta silver eller inte. Äkta silvermynt har oftast inga stämplar. Enklare stämplar med siffrorna 830 och 925 är gerenerellt äkta silver. Om föremålet har den så kallade “kattfoten” och ett S är det garanterat minst 83 % silver.
Silverstämpel
“Kattfoten” med ett S.

Nysilver är oftast stämplat med någon av följande: ALP, NS, ALPACA, PRIMA NS, EPNS, EPALP, PLATE, PLAT eller German Silver.

Hur ser jag om det är äkta guld?
Äkta guld som producerats inom Sverige skall enligt lag ha en stämpel för guldmängd på alla föremål som väger över 1 gram. Det kan vara antingen i form av karat eller tusendelar. Till exempel 18K eller 750. Äkta guldmynt har oftast inga stämplar. Likande regler finns i de flesta andra länder.

Kan man sälja både silver & guld samtidigt?
Det går ypperligt bra.

Köper ni guld med silver på?
Ja, det göra vi. Dock kan vi måsta montera/klippa isär guldet från silvret.

Köper Ni ädelstenar?
För närvarande köper vi inte ädelstenar som kan sitta på guld eller silverföremål. Vi rekommenderar att eventuella ädelstenar avlägsnas från guld- och silverföremålen innan de skickas in.

Vad gör Ni med silvret och guldet?
Vi transporterar allting till ett säkert lager med bevakning dygnet runt. Där förvaras alla föremål i 30 dagar i enlighet med svensk lag. Därefter smält metallerna ned i tackformat och säljs vidare.

Kan jag skicka in mitt Silverpaket än fast det har gått en lång tid?
Det går mycket bra. Silverpaketen har inget bäst före datum, utan Du som kund kan skicka in Silverpaketet än fast det har gått ett bra tag.
Sälja silver

Sälj silver & guld - Köper silver & guld - Kakor (cookies) - Köpa silver
Silverpaket AB - Org. nummer: 556908-4386
info@silverpaket.se - 0910-291588

Polistillstånd: AAC 572 8340/12